Χειροποίητα παιδικά παπουτσάκια, παντοφλάκια, Corfoot

Προϊόντα

Η εταιρεία

Από τα χέρια μας για τα πόδια τους!

Η ιστορία Corfoot ...

Είμαι η Juliane Henkel και για όσους με γνωρίζουν, η Γιούλη. Γεννήθηκα στη Βραζιλία όπου δούλευαν οι γονείς μου και μεγάλωσα στη Γερμανία. Σήμερα ζω σε ένα χωριό της Κέρκυρας με τον άνδρα μου και τα τρία παιδιά μας.

Μαμά όπως προείπα 3 παιδιών, όταν έπρεπε να αποκτήσει ο γιος μου τα πρώτα του παπουτσάκια, το αφράτο σαν ζυμαράκι πόδι του δυσκολευόταν να χωρέσει σε ότι του δοκίμαζα κι εγώ δυσκολευόμουν ακόμη περισσότερο από εκείνον. Αμφέβαλλα κάθε στιγμή όπως οι περισσότερες μαμάδες εάν αισθάνεται άνετα, φοβόμουν μήπως ζορίζεται αλλά δεν μπορεί να το εκφράσει. 

Σε εκείνο το σημείο αναζητούσα γεμάτη ανησυχία και αγωνία τι θα έκανε το παιδί μου χαρούμενο μέσα στα παπούτσια του. Ήθελα το καλύτερο για αυτόν και διάβασα αρκετά γι αυτό το θέμα. Διάβασα ιατρικές μελέτες που έλεγαν ότι όλα τα μωρά και τα νήπια χρειάζονται παπουτσάκια με μαλακή σόλα, που επιτρέπουν ελεύθερη κίνηση, και να είναι φτιαγμένα με καθαρά ποιοτικά υλικά που αφήνουν την επιδερμίδα τους να αναπνέει.

Έψαξα στο διαδίκτυο για αυτό το προϊόν να το αγοράσω. Όμως αδυνατούσα να βρω παπουτσάκια με φυσικά υλικά κι έτσι κάθισα και τα έραψα. Κι αυτή ήταν η αρχή ! 

2 corfoot η εταιρεία b onesmart
corfoot-brand
3 corfoot η εταιρεία b onesmart

...γένοιτο η Corfoot

Έτσι μπήκε η ιδέα στο μυαλό μου να προσφέρω αυτό το μοναδικό προϊόν για τις απαιτητικές μαμάδες που φροντίζουν την υγεία των παιδιών τους.

Σήμερα σχεδιάζω και φτιάχνω τα Corfoot παπουτσάκια στο εργαστήριό μου στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

Οι προδιαγραφές της δουλειάς μου είναι και παραμένουν ακριβώς αυτές που έθεσε το πρώτο μου παιδί ή μάλλον τα ποδαράκια του!

Όμως δεν σταμάτησα εκεί αφού πλέον δημιουργώ παντοφλοπαπουτσάκια και για την γυναίκα και τον άνδρα απολαμβάνοντας όλη η οικογένεια την άνεση της Corfoot στο σπίτι.

Αξιολογήσεις Google

Μοιραστείτε την εμπειρία σας με τα προϊόντα Corfoot !

Υλικά & τεχνολογία

Ενθουσιάζομαι όταν εξηγώ τον τρόπο που φτιάχνονται τα Corfoot, γιατί είναι κάτι το οποίο με κάνει υπερήφανη.

Κάθε ζευγάρι κατασκευάζεται στο εργαστήριό μας από 100% φυσικό δέρμα που έχει υποστεί φυτική δέψη. Δίνω μεγάλη σημασία στα υλικά και γιαυτό το λόγο το δέρμα που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικής ποιότητας Νάπα και πιστοποιημένο από IVN, Biokreis e.V. και ECARF, χωρίς βαρέα μέταλλα και χωρίς φινίρισμα, δηλαδή χωρίς πλαστική επικάλυψη.

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για την υγεία των παιδιών και για την άνεση των Corfoot.

4 corfoot η εταιρεία b onesmart

Τι είναι όμως η φυτική δέψη;

5 corfoot η εταιρεία b onesmart

Η βυρσοδεψία είναι η διαδικασία της επεξεργασίας του δέρματος των ζώων. Τόσο το δέρμα όσο και η επεξεργασία του συνδέεται με τον άνθρωπο σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή.

Η δέψη της βύρσας, δηλαδή το μαλάκωμα του δέρματος με τα χέρια, στο μακρινό παρελθόν απαιτούσε πολύ χρόνο και πολύ κόπο. Στους αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση χρησιμοποιήθηκαν νέες για την εποχή, φυτικής προέλευσης, δεψικές ύλες όπως είναι το έλαιο κέδρου, ο φλοιός της βελανιδιάς, η στυπτηρία.

Η διαδικασία εξελίχθηκε με την εμβάπτιση των δερμάτων σε κάδους που περιέχουν διαλύματα τανινών φυτικής προέλευσης με αυξανόμενη πυκνότητα και τη συμπλήρωση της δέψης σε περιστρεφόμενα βαρέλια.

Τα δέρματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Corfoot φέρουν τις σφραγίδες πιστοποίησης IVN, Biokreis e.V. και ECARF.Οι σφραγίδες πιστοποίησης και ο τακτικός έλεγχος ποιότητας εγγυώνται την άριστη ποιότητα του δέρματος και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ελέγχοντας κάθε στάδιο της επεξεργασίας του, από την αποθήκευση ως τη διαδικασία της φυτικής βαφής.

Έτσι, μόνο παπούτσια από τελείως φυσικό δέρμα εξασφαλίζουν ότι η επιδερμίδα των ποδιών μας αναπνέει χωρίς να ιδρώνει.

Όλα τα χαρακτηριστικά των Corfoot διαμορφώνουν το πιο φιλικό περιβάλλον για να αναπτύσσονται σωστά τα βρεφικά και νηπιακά ποδαράκια αλλά και είναι υγιεινά άνετα και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το εργαστήριο

Σε μια από τις ομορφότερες παραδοσιακές συνοικίες της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, στην οδό Γκύλφορδ ο ήχος της ραπτομηχανής και η ευωδιά του φυσικού δέρματος συνθέτουν το τέλειο περιβάλλον δημιουργίας για τα προϊόντα μας.

Εδώ σχεδιάζουμε και φτιάχνουμε από εξαιρετικά μαλακό και μυρωδάτο δέρμα τα παπούτσια που κάνουν τα παιδικά ποδαράκια χαρούμενα αλλά πλέον και τα “μεγάλα ποδαράκια”.

Έχοντας συνδυάσει το πάθος μου για την χειροποίητη κατασκευή, το σεβασμό μου στα φυσικά υλικά και την αγάπη μου για τα παιδιά, κρατώ κάθε καινούργιο ζευγάρι Corfoot με καμάρι. 

Γιατί κάθε ζευγάρι έχει μέσα του το μεράκι και την αυθεντικότητά μας, κάτω από το όνομα Corfoot με πλούσια αισθητική, απαλότητα, υγιεινή, στοργή και φροντίδα.

corfoot-brand
6 corfoot η εταιρεία b onesmart