Χειροποίητα παιδικά παπουτσάκια, παντοφλάκια, Corfoot

Προϊόντα

Καινοτομία

“Η κάθε καινοτομία βρίσκεται στην αρχική ιδέα και την εξέλιξή της. Τα υποδήματα Corfoot έχουν ως σκοπό την απόλυτη ελευθερία και άνεση για το μωρουδιακό πόδι αλλά και για τους ενήλικες. “

corfoot-brand
1 corfoot καινοτομία b onesmart

 Αίσθηση σαν ξυπόλυτο

Το καλύτερο για τα υγιή πόδια είναι να κινούνται ξυπόλητα, από πολύ μικρή ηλικία. Με τα Corfoot αυτό γίνεται πραγματικότητα:

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα πιο μαλακά υποδήματα ώστε να προσφέρουν την αίσθηση σαν ξυπόλυτο και τα πλεονεκτήματά του.

Τα ονομάσαμε Corfoot (Corfu και foot) γιατί η Κέρκυρα είναι ο τόπος έμπνευσης και παραγωγής.

“Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στην παιδιατρική ορθοπεδική βιβλιογραφία σχετικά με τα υποδήματα, είναι σαφές ότι τα παιδιά πρέπει να φορούν παπούτσια που είναι εύκαμπτα και επιτρέπουν στο πόδι να λυγίζει και να κινείται όπως ακριβώς όταν το παιδί περπατάει ξυπόλητο.”

Πηγή: Podiatrytoday.com
Μετάφραση: Corfoot.gr 

Ευρύχωρα και ευλύγιστα υποδήματα

Μια στρώση λεπτό μαλακό δέρμα αγκαλιάζει το πόδι και η επίπεδη λεπτή σόλα επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία της πατούσας με το έδαφος.

Φορώντας τα Corfoot τα πόδια είναι προστατευμένα από τους εξωτερικούς παράγοντες και συγχρόνως διατηρείται η αίσθηση του ξυπόλητου … ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται από μια απαλότητα και άνεση σαν χάδι.

Τα ευρύχωρα Corfoot επιτρέπουν την φυσική κίνηση χωρίς να εμποδίζουν ή να σφίγγουν.

Το πόδι απλώνεται φυσιολογικά χωρίς περιορισμούς και γυμνάζεται με κάθε κίνηση: οι μυείς ενεργοποιούνται γιατί δεν υποστηρίζονται από την ύπαρξη χοντρής και σκληρής σόλας. Τα Corfoot είναι ευλύγιστα σε όλες τις κατευθύνσεις και έτσι ακολουθούν κάθε κίνηση.

“Συνολικά, πιστεύω ότι το πόδι ενός παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τον συνεχώς υπάρχοντα κίνδυνο ξένων σωμάτων τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Το παπούτσι με λεπτή, μαλακή σόλα είναι σαφώς κατάλληλο για την παροχή αυτού του τύπου προστασίας, ενώ επιτρέπει στο πόδι να έχει μια φυσιολογική ελευθερία κινήσεων.”

Πηγή: Dr. Ronald L. Valmassy, podiatrist, Center for Sports Medicine at St. Francis Memorial Hospital, San Francisco, California. ( howtoadult.com )

Μετάφραση: Corfoot.gr

Φυσιολογική ανάπτυξη το ποδιού

Ειδικά στην βρεφική ηλικία, η ενδυνάμωση του ποδιού παίζει μεγάλο ρόλο στην σωστή ανάπτυξη του και στην διαμόρφωση της καμάρας του.

“Τα παπουτσάκια με μαλακή σόλα στα πρώτα βήματα επιτρέπουν καλύτερη πρόσφυση του ποδιού στο έδαφος, αναπτύσσοντας γερούς αστραγάλους και δυνατά οστά ποδιών. Έτσι δημιουργείται μια δυνατή βάση για τον σχηματισμό οστών και μυών στο υπόλοιπο σώμα, ειδικά στην σπονδυλική στήλη. Η ουδέτερη θέση της λεκάνης και η σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης εξαρτώνται από τα υγιή πόδια καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.”

Πηγή: Lisa C. Moore, doctor of chiropractic medicine in Auburn, California. ( howtoadult.com )

Μετάφραση: Corfoot.gr

 

“Βοηθά στη διαμόρφωση της καμάρας, εξασφαλίζοντας υγιή πόδια με λιγότερες παραμορφώσεις. […] Τονώνει τα κάτω άκρα και δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας, ελευθερίας και ταύτισης με τη φύση. Αυξάνει την αίσθηση αφής των πελμάτων, τα αντανακλαστικά και το συντονισμό της κίνησης.”

Πηγή: Αρβανιτάκης Α. Εμμανουήλ, Ποδολόγος – Ποδοθεραπευτής. ( podiatrikokentro.gr )

Ένα παιδί που μαθαίνει να περπατάει λαμβάνει σημαντικές αισθητηριακές πληροφορίες από τα πέλματά του που αγγίζουν το έδαφος. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος γιατί φτιάχνουμε τα Corfoot με λεπτή και ευλύγιστη σόλα.

“Όταν τα μωρά μαθαίνουν να περπατούν, θα πρέπει να είναι με γυμνά πόδια ή φορώντας παπούτσια με μαλακή σόλα, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορούν να νιώθουν τι αγγίζουν με τα πόδια τους και να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη.”

Πηγή: betterhealth.vic.gov.au

Μετάφραση: Corfoot.gr

Τα υλικά των Corfoot

Τα Corfoot σχεδιάζονται και ράβονται αποκλειστικά στο εργαστήριό μας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Δίνουμε μεγάλη βάση στα υλικά των Corfoot.

Το δέρμα έχει υποστεί φυτική δέψη, είναι φυσικό, χωρίς την συνηθισμένη πλαστική επικάλυψη που λέγεται φινίρισμα.

Έτσι η επιδερμίδα των ποδιών αναπνέει και παραμένει ζεστή χωρίς να ιδρώνει όταν κάνει κρύο και δροσίζεται όταν έχει ζέστη.

Δεν είναι μαγεία, αλλά είναι φυσικό!

Επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δέρματα που έχουν υποστεί φυτική δέψη.

Η δέψη

Η δέψη είναι η επεξεργασία του δέρματος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με δυο μεθόδους.

Η πιο γρήγορη γίνεται με τη χρήση ισχυρών και βλαβερών χημικών και βαρέων μετάλλων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το χρώμιο 6.

Τα δέρματα βυθίζονται στα παραπάνω και μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετατρέπονται από την αρχική τους κατάσταση σε ένα έτοιμο υλικό για περαιτέρω βιομηχανοποίηση.

Αυτή η μέθοδος βλάπτει το περιβάλλον λόγω των αποβλήτων.

Επίσης η επαφή με αυτού του τύπου δέρματος μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, εξανθήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Ειδικά το χρώμιο 6 έχει αποδειχτεί ως σοβαρά βλαβερό ως προς την ανθρώπινη υγεία.

Φυτική δέψη

Η άλλη, προτεινόμενη μέθοδος λέγεται φυτική δέψη και είναι παραδοσιακή, φυσική και υψηλής ποιότητας.

Χρονολογείται από το 6.000 π.Χ περίπου.

Αντί για χημικά και βαρέα μέταλλα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυτικές τανίνες που εκχυλίζονται από διαφορά φυτά και δέντρα και πιο συγκεκριμένα από το φλοιό, τα φύλλα και τις ρίζες τους.

Τα δέρματα χρειάζονται πολύ μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο για την υλοποίησή τους και διαποτίζονται για μήνες μέσα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια.

Λόγω της μακράς διαδικασίας και την τελική υψηλή ποιότητα τα δέρματα φυτικής δέψης είναι τα ακριβότερα της αγοράς.

Ποιότητα και υγεία

Η ποιοτική διαφορά είναι προφανές.

Τα δέρματα φυτικής δέψης είναι φυσικά, αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Είναι εξαιρετικά μαλακά και μυρωδάτα. Ακόμα και μετά από χρόνια τα παπούτσια δεν αποκτούν άλλη μυρωδιά παρά την αυθεντική, αρχική του δέρματος.

Τα δέρματα που έχουν υποστεί φυτική δέψη ωριμάζουν με το χρόνο ώστε να αναπτύσσουν μια φυσική πατίνα.

Αυτό σημαίνει ότι αλλάζει η υφή του δέρματος ανάλογα με τη χρήση τους και τα χρώματα αποκτούν πλουσιότερους και θερμότερους τόνους.

Έτσι κάθε ζευγάρι χειροποίητα Corfoot το οποίο είναι ήδη μοναδικό από τη φύση του ως χειροποίητο προϊόν αποκτά ακόμα πιο προσωποποιημένο χαρακτήρα με το χρόνο.

Επιπλέον η φυτική δέψη είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, εξίσου σημαντικό στοιχείο για εμάς στα Corfoot.

Η πρώτη ύλη μας, το δέρμα, βρίσκεται καθ΄όλη τη διάρκεια της παραγωγής στα χέρια μας. Η διαδικασία του κοψίματος αφήνει χνούδι στον πάγκο εργασίας μας και στη συνέχεια ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το υλικό κατά το ράψιμο.

Ένα ολοκληρωμένο ζευγάρι Corfoot έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα άμεση επαφή με το δέρμα ενός μωρού, παιδιού ή ενήλικα. (Τα Corfoot φοριούνται με ή χωρίς κάλτσες, όπως επιθυμεί ο καθένας.)

Μόνο η ιδέα της έκθεσης σε ένα υλικό που μπορεί να βλάπτει την υγεία τόσο των μικρών και μεγάλων πελατών όσο και τη δική μας στο εργαστήριο, είναι απαράδεκτη για εμάς.

Τα Corfoot είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν υγεία στα πόδια και αυτό ξεκινάει, κατά την άποψή μας, από την σωστή επιλογή της πρώτης ύλης. Από την αρχή οι απαιτήσεις μας ήταν οι υψηλότερες και συνεχίζουμε σαν τη πρώτη μέρα.

Μόνο τα δέρματα φυτικής δέψης καλύπτουν στο μέγιστο τις υψηλές προσδοκίες των πελατών μας.

Τα δέρματα των Corfoot – Πιστοποιημένο δέρμα Ναππα

Τα Corfoot ράβονται συγκεκριμένα από δέρμα Ναππα, φυτικής δέψης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα πέραν της δέψης δεν έχει επεξεργαστεί, τροχιστεί η επικαλυφθεί για να δείχνει πιο καθαρό και όμοιο.

Η σειρά Ναππα είναι το πιο ποιοτικό δέρμα της αγοράς καθώς αποτελεί ένα τελείως φυσικό προϊόν το οποίο δείχνει τα αυθεντικά σημάδια του.

Η φυτική δέψη αποδεικνύεται επιπλέον με νεράδες, χρωματικές αποχρώσεις και κόκκους σε κάποια μέρη του δέρματος.

Η ύπαρξη των παραπάνω αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο την φυσικότητα και την αυθεντικότητά του.

Τα δέρματα των Corfoot φέρουν τις σφραγίδες πιστοποίησης IVN, ECARF ή και Biokreis e.V.

Οι σφραγίδες πιστοποίησης και ο τακτικός έλεγχος ποιότητας εγγυώνται την άριστη ποιότητα του δέρματος και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ελέγχοντας κάθε στάδιο της επεξεργασίας του, από την αποθήκευση ως τη διαδικασία της φυτικής βαφής.

Επιπρόσθετοι πάτοι από μάλλινη τσόχα

Για ενίσχυση ζεστασιάς προτείνουμε τους επιπρόσθετους πάτους, οι οποίοι κόβονται από μεγάλα φύλλα τσόχας στο εργαστήριό μας και τοποθετούνται στα Corfoot χωρίς τη χρήση κόλλας.

Η τσόχα είναι από φυσικό μαλλί προβάτου και προσφέρει ζέστη ταυτόχρονα αναπνευσιμότητα.

2 corfoot καινοτομία b onesmart
3 corfoot καινοτομία b onesmart
4 corfoot καινοτομία b onesmart
5 corfoot καινοτομία b onesmart
6 corfoot καινοτομία b onesmart
7 corfoot καινοτομία b onesmart
8 corfoot καινοτομία b onesmart
9 corfoot καινοτομία b onesmart
10 corfoot καινοτομία b onesmart