ruler Size Guide phone 26610 25522
cart 0

Για τα CORFOOT

Από τα χέρια μας για τα πόδια τους!

Είμαι η Juliane Henkel και για όσους με γνωρίζουν, η Γιούλη. Γεννήθηκα στη Βραζιλία όπου δούλευαν οι γονείς μου και μεγάλωσα στη Γερμανία. Σήμερα ζω σε ένα χωριό της Κέρκυρας με τον άνδρα μου και τα τρία παιδιά μας.

Όταν έπρεπε να αποκτήσει ο γιος μου τα πρώτα του παπουτσάκια, το αφράτο σαν ζυμαράκι πόδι του δυσκολευόταν να χωρέσει σε ό, τι του δοκίμαζα. Εγώ δυσκολευόμουν ακόμη περισσότερο από εκείνον. Αμφέβαλλα εάν αισθάνεται άνετα, φοβόμουν μήπως ζορίζεται αλλά δεν μπορεί να το εκφράσει. Ακόμη δε μιλούσε, κι εμείς δεν αισθανόμασταν καμία σιγουριά για το πώς ένιωθε στα πρώτα του παπούτσια.

Αναζητώντας τι θα έκανε το παιδί μου χαρούμενο μέσα στα παπούτσια του, διάβασα αρκετά. Έτσι έμαθα ότι ο γιος μου και όλα τα μωρά και τα νήπια χρειάζονται παπουτσάκια με μαλακή σόλα, που επιτρέπουν ελεύθερη κίνηση, φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά που αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει.

Αδυνατώντας να βρω τα φυσικά και απλά παπουτσάκια που ήθελα για το παιδί μου … τα έραψα.

Σήμερα σχεδιάζω και φτιάχνω τα Corfoot παπουτσάκια στο εργαστήριό μου στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Οι προδιαγραφές της δουλειάς μου είναι και παραμένουν ακριβώς αυτές που έθεσε το πρώτο μου παιδί ή μάλλον τα ποδαράκια του!

Ενθουσιάζομαι όταν εξηγώ τον τρόπο που φτιάχνονται τα Corfoot, γιατί είναι κάτι το οποίο με κάνει πολύ υπερήφανη:

Κάθε ζευγάρι κατασκευάζεται στο εργαστήριό μας από 100% φυσικό δέρμα που έχει υποστεί φυτική δέψη. Δίνω μεγάλη σημασία στα υλικά και γιαυτό το λόγο το δέρμα που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικής ποιότητας Ναππα και πιστοποιημένο από IVN, Biokreis e.V. και ECARF, χωρίς βαρέα μέταλλα και χωρίς φινίρισμα, δηλαδή χωρίς πλαστική επικάλυψη. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για την υγεία των παιδιών και για την άνεση των Corfoot. Μόνο παπούτσια από τελείως φυσικό δέρμα εξασφαλίζουν ότι η επιδερμίδα των ποδιών μας αναπνέει χωρίς να ιδρώνει.

Όλα τα χαρακτηριστικά των Corfoot διαμορφώνουν το πιο φιλικό περιβάλλον για να αναπτύσσονται σωστά τα βρεφικά και νηπιακά ποδαράκια.

Το εργαστήριο

Σε μια από τις αρχαιότερες συνοικίες της Παλιάς Πόλης, στην οδό Γκύλφορδ, ο ήχος της ραπτομηχανής και η ευωδιά του φυσικού δέρματος συνθέτουν το τέλειο περιβάλλον δημιουργίας:

Το εργαστήριο που φτιάχνονται τα Corfoot.

Εδώ σχεδιάζουμε και φτιάχνουμε από εξαιρετικά μαλακό και μυρωδάτο δέρμα τα παπούτσια που κάνουν τα παιδικά ποδαράκια χαρούμενα.

Έχοντας συνδυάσει το πάθος μου για την χειροποίητη κατασκευή, το σεβασμό μου στα φυσικά υλικά και την αγάπη μου για τα παιδιά, κρατώ κάθε καινούργιο ζευγάρι Corfoot με καμάρι. Γιατί κάθε ζευγάρι έχει μέσα του ό, τι είμαστε και ό, τι κάνουμε με μεράκι στο φωτεινό κερκυραϊκό εργαστήριο:

αισθητική, απαλότητα, υγιεινή, στοργή και φροντίδα.

Αρκεί απλά να είναι δέρμα;
Δύο λόγια για την φυτική δέψη

Η βυρσοδεψία είναι η διαδικασία της επεξεργασίας του δέρματος των ζώων. Τόσο το δέρμα όσο και η επεξεργασία του συνδέεται με τον άνθρωπο σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή.

Η δέψη της βύρσας, δηλαδή το μαλάκωμα του δέρματος με τα χέρια, στο μακρινό παρελθόν απαιτούσε πολύ χρόνο και πολύ κόπο. Στους αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση χρησιμοποιήθηκαν νέες για την εποχή, φυτικής  προέλευσης, δεψικές ύλες όπως είναι το έλαιο κέδρου, ο φλοιός της βελανιδιάς, η στυπτηρία.  Η διαδικασία εξελίχθηκε με την εμβάπτιση των δερμάτων σε κάδους που περιέχουν διαλύματα τανινών φυτικής προέλευσης με αυξανόμενη πυκνότητα και τη συμπλήρωση της δέψης σε περιστρεφόμενα βαρέλια.

Τα δέρματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Corfoot φέρουν τις σφραγίδες πιστοποίησης IVN, Biokreis e.V. και ECARF.

Οι σφραγίδες πιστοποίησης και ο τακτικός έλεγχος ποιότητας εγγυώνται την άριστη ποιότητα του δέρματος και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ελέγχοντας κάθε στάδιο της επεξεργασίας του, από την αποθήκευση ως τη διαδικασία της φυτικής βαφής.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι λένε οι παιδίατροι

“Το ξυπόλυτο περπάτημα είναι το καλύτερο”

 

Αποτελεί κοινή θέση για την πλειονότητα των Ευρωπαίων και Αμερικάνων παιδιάτρων ότι το καλύτερο για τα παιδιά έως δύο ετών είναι να περπατούν ξυπόλυτα. Προφανώς, αυτό δεν είναι συχνά εφικτό. Έτσι, αφού τα αγαπημένα μας ποδαράκια δεν μπορούν να είναι συνεχώς ξυπόλυτα, το αμέσως καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να φορούν ό,τι δεν εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξή τους. Να φορούν δηλαδή παπούτσια που δεν εμποδίζουν την κίνηση των ποδιών και των δαχτύλων τους και επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

 

Διαβάστε εδώ τι λένε οι ειδικοί από όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη του βρεφικού ποδιού, τα οφέλη του ξυπόλυτου περπατήματος και γιατί είναι απολύτως σημαντικό να είναι εύκαμπτα και ανάλαφρα τα πρώτα παπουτσάκια:

 

“Εδώ και εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι έτρεχαν ξυπόλητοι. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, μπήκε στη ζωή μας το αθλητικό παπούτσι. Η χοντρή και συνθετική σόλα έκοψε την επαφή του ανθρώπου με το έδαφος. Έτσι «αποσυνδέθηκε» ο άνθρωπος από τη μητέρα φύση. Σιγά σιγά άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα στα κάτω άκρα. Η πλατυποδία, η κοιλοποδία, η άκανθα πτέρνας, είναι μερικά από αυτά. Βέβαια στη σύγχρονη εποχή είναι αδύνατον να περπατάμε ξυπόλητοι. Για αυτό πρέπει όταν μας δίνεται η ευκαιρία να το εκμεταλλευόμαστε. […] Γειώνεται το σώμα μας: τα ελεύθερα ηλεκτρόνια μεταφέρονται στο σώμα μας εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. […] Βοηθά στη διαμόρφωση της καμάρας, εξασφαλίζοντας υγιή πόδια με λιγότερες παραμορφώσεις. […] Τονώνει τα κάτω άκρα και δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας, ελευθερίας και ταύτισης με τη φύση. Αυξάνει την αίσθηση αφής των πελμάτων, τα αντανακλαστικά και το συντονισμό της κίνησης.”
Αρβανιτάκης Α. Εμμανουήλ, Ποδολόγος – Ποδοθεραπευτής.
Πηγή: https://podiatrikokentro.gr/

 

“Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στην παιδιατρική ορθοπεδική βιβλιογραφία σχετικά με τα υποδήματα, είναι σαφές ότι τα παιδιά πρέπει να φορούν παπούτσια που είναι εύκαμπτα και επιτρέπουν στο πόδι να λυγίζει και να κινείται σαν το παιδί να είναι ξυπόλητο.”
Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: https://www.podiatrytoday.com/blogged/how-shoe-choices-children-can-affect-foot-development

 

Η «American Academy of Pediatrics» συμβουλεύει τα παιδιά να μην φορούν παπούτσια έως ότου το περιβάλλον το απαιτήσει.
Μετάφραση Corfoot. Πηγή: https://www.podiatrytoday.com/blogged/how-shoe-choices-children-can-affect-foot-development.

 

“Ένα παιδί που μαθαίνει να περπατάει λαμβάνει σημαντικές αισθητηριακές πληροφορίες από τα πέλματα των ποδιών του που αγγίζουν το έδαφος. Τα υποδήματα προστατεύουν τα πόδια τους από τραυματισμούς, από τη ζέστη και το κρύο.
Όταν τα μωρά μαθαίνουν να περπατούν, θα πρέπει να είναι με γυμνά πόδια ή φορώντας παπούτσια με μαλακή σόλα, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορούν να νιώθουν τι αγγίζουν με τα πόδια τους και να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη.”
Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/childrens-feet-and-shoes

 

Στη γέννηση ο σκελετός του άκρου ποδιού είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος χόνδρινος και απεικονίζεται ακτινολογικά ως χαλαρή συνάθροιση των πυρήνων οστέωσης του αστραγάλου, της πτέρνας και των οστεοποιημένων διαφύσεων των οστών, των φαλάγγων και των μεταταρσίων. Η σύσταση αυτή καθιστά το βρεφικό άκρο πόδι εξαιρετικά εύκαμπτο, του επιτρέπει να συμπεριφέρεται ως κέρινο πρότυπο το οποίο διαμορφώνεται υπό την επίδραση εξωτερικών δυνάμεων.”
Αρβανιτάκης Α. Εμμανουήλ Ποδολόγος – Ποδοθεραπευτής
Πηγή: https://www.podiatrikokentro.gr/paidi-el/podopaidiatriki/eisagogi

“Περίπου το 97 % των μωρών κάτω των 18 μηνών έχουν επίπεδα πόδια, κάτι το όποιο είναι συνηθισμένο και δεν χρειάζονται οποιοδήποτε είδος διορθωτικών υποδημάτων.”
Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: Paediatrics and Child Health, 1998

 

“Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν ξυπόλυτα ή σε παπούτσια κατάλληλα για τη φυσιολογική ανάπτυξη των ποδιών και βοηθάνε στη φυσική κίνηση του ποδιού. Προσωπικά, ως γιατρός πιστεύω ότι η ισχυρότερη υποστήριξη για ένα παιδί είναι ένα δυνατό πόδι που είναι επίπεδο στο έδαφος. […] Το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού του παιδιού αποτελείται από χόνδρους, οι οποίοι αντικαθιστούνται σταδιακά από οστά. Εάν ο χόνδρος παραμορφώνεται από κακοσχηματισμένα ή σκληρά παπούτσια, τα οστά θα πάρουν το παραμορφωμένο σχήμα. Πάνω από το 80% των προβλημάτων στα πόδια, των κάλων και των τραυματισμών είναι αποτέλεσμα παραμορφωμένων και άκαμπτων παπουτσιών. Είναι σημαντικό τα παιδικά παπούτσια να επιτρέπουν αρκετό χώρο για φυσική ανάπτυξη, έως ότου ωριμάσουν τα οστά των ποδιών. […] Με απλά λόγια: τα άκαμπτα, κακοσχηματισμένα παπούτσια είναι δυνητικά επιβλαβή – περιορίζουν τη φυσική κίνηση και την ανάπτυξη του ποδιού.”
Mark Cucuzzella MD FAAFP.
Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: http://naturalrunningcenter.com/2011/09/28/kids-minimalist-shoes-ensure-natural-foot-development/

 

“Τα σκληρά και στενά παπούτσια μπορεί να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις των ποδιών, επομένως είναι σημαντικό τα παπούτσια να είναι άνετα από την αρχή.”
Μετάφραση Corfoot. Πηγή: https://www.pregnancybirthbaby.org.au/childrens-feet

 

Τα παπουτσάκια με μαλακή σόλα στα πρώτα βήματα επιτρέπουν καλύτερη πρόσφυση του ποδιού στο έδαφος, αναπτύσσοντας δυνατούς αστραγάλους και εύκαμπτα οστά ποδιών. Έτσι δημιουργείται μια δυνατή βάση για τον σχηματισμό οστών και μυών στο υπόλοιπο σώμα, ειδικά στην σπονδυλική στήλη. Η ουδέτερη θέση της λεκάνης και η σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης εξαρτώνται από υγιή πόδια καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.”
Lisa C. Moore, doctor of chiropractic medicine in Auburn, California. Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: https://howtoadult.com/benefits-softsole-shoes-babies-9811.html

 

«Συνολικά, πιστεύω ότι το πόδι ενός παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τον συνεχώς υπάρχοντα κίνδυνο ξένων σωμάτων τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Το παπούτσι με λεπτή, μαλακή σόλα είναι σαφώς κατάλληλο για την παροχή αυτού του τύπου προστασίας, ενώ επιτρέπει στο πόδι να έχει μια φυσιολογική ελευθερία κινήσεων.”
Dr. Ronald L. Valmassy, podiatrist, Center for Sports Medicine at St. Francis Memorial Hospital, San Francisco, California.
Μετάφραση: Corfoot. Πηγή: https://howtoadult.com/benefits-softsole-shoes-babies-9811.html

Recommended