facebook
espa
ruler Size Guide phone 26610 25522
cart 0

Για τα CORFOOT

Από τα χέρια μας για τα πόδια τους!

Είμαι η Juliane Henkel και για όσους με γνωρίζουν, η Γιούλη. Γεννήθηκα στη Βραζιλία όπου δούλευαν οι γονείς μου και μεγάλωσα στη Γερμανία. Σήμερα ζω σε ένα χωριό της Κέρκυρας με τον άνδρα μου και τα δυο παιδιά μας.

Όταν έπρεπε να αποκτήσει ο γιος μου τα πρώτα του παπουτσάκια, το αφράτο σαν ζυμαράκι πόδι του δυσκολευόταν να χωρέσει σε ό, τι του δοκίμαζα. Εγώ δυσκολευόμουν ακόμη περισσότερο από εκείνον. Αμφέβαλλα εάν αισθάνεται άνετα, φοβόμουν μήπως ζορίζεται αλλά δεν μπορεί να το εκφράσει. Ακόμη δε μιλούσε, κι εμείς δεν αισθανόμασταν καμία σιγουριά για το πώς ένιωθε στα πρώτα του παπούτσια.

Αναζητώντας τι θα έκανε το παιδί μου χαρούμενο μέσα στα παπούτσια του, διάβασα αρκετά. Έτσι έμαθα ότι ο γιος μου και όλα τα μωρά και τα νήπια χρειάζονται παπουτσάκια με μαλακή σόλα, που επιτρέπουν στον αστράγαλο να κινείται ελεύθερα, φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά που αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει. Και τόσο υγιεινά και ασφαλή που δεν πειράζει …αν τα βάζουν στο στόμα τους!

Αδυνατώντας να βρω τα φυσικά και απλά παπουτσάκια που ήθελα για το παιδί μου … τα έραψα.

Σήμερα σχεδιάζω και φτιάχνω τα Corfoot παπουτσάκια στο εργαστήριό μου στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, με την υποστήριξη της ταλαντούχας Αλεξάνδρας Πανταζή. Οι προδιαγραφές της δουλειάς μου είναι και παραμένουν ακριβώς αυτές που έθεσε το πρώτο μου παιδί ή μάλλον τα ποδαράκια του!

Ενθουσιάζομαι όταν εξηγώ τον τρόπο που φτιάχνονται τα Corfoot, γιατί είναι κάτι το οποίο με κάνει πολύ υπερήφανη:

Κάθε ζευγάρι κατασκευάζεται στο εργαστήριό μας από 100% φυσικό δέρμα που έχει υποστεί φυτική δέψη. Για τη ραφή χρησιμοποιούμε νήμα. Γύρω από τον αστράγαλο περνάμε μέσα από το δέρμα ελαστικό βαμβακερό κορδόνι που αγκαλιάζει απαλά το πόδι. Στα Corfoot δεν υπάρχει ίχνος κόλλας, πλαστικού ή επιπλέον βαφής.
Όλα τα χαρακτηριστικά των Corfoot διαμορφώνουν το πιο φιλικό περιβάλλον για να αναπτύσσονται σωστά τα βρεφικά και νηπιακά ποδαράκια

Το εργαστήριο

Σε μια από τις αρχαιότερες συνοικίες της Παλιάς Πόλης, ο ήχος της ραπτομηχανής, η θέα των στριμωγμένων κερκυραϊκών σκεπών και η ευωδιά του φυσικού δέρματος συνθέτουν το τέλειο περιβάλλον δημιουργίας:

Το εργαστήριο που φτιάχνονται τα Corfoot.

Εδώ σχεδιάζουμε και φτιάχνουμε από εξαιρετικά μαλακό και μυρωδάτο δέρμα τα παπούτσια που κάνουν τα παιδικά ποδαράκια χαρούμενα.

Έχοντας συνδυάσει το πάθος μου για την χειροποίητη κατασκευή, το σεβασμό μου στα φυσικά υλικά και την αγάπη μου για τα παιδιά, κρατώ κάθε καινούργιο ζευγάρι Corfoot με καμάρι. Γιατί κάθε ζευγάρι έχει μέσα του ό, τι είμαστε και ό, τι κάνουμε με μεράκι στο φωτεινό κερκυραϊκό εργαστήριο:

αισθητική, απαλότητα, υγιεινή, στοργή και φροντίδα.

Αρκεί απλά να είναι δέρμα;
Δύο λόγια για την φυτική δέψη

Η βυρσοδεψία είναι η διαδικασία της επεξεργασίας του δέρματος των ζώων. Τόσο το δέρμα όσο και η επεξεργασία του συνδέεται με τον άνθρωπο σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή.

Η δέψη της βύρσας, δηλαδή το μαλάκωμα του δέρματος με τα χέρια, στο μακρινό παρελθόν απαιτούσε πολύ χρόνο και πολύ κόπο. Στους αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση χρησιμοποιήθηκαν νέες για την εποχή, φυτικής  προέλευσης, δεψικές ύλες όπως είναι το έλαιο κέδρου, ο φλοιός της βελανιδιάς, η στυπτηρία.  Η διαδικασία εξελίχθηκε με την εμβάπτιση των δερμάτων σε κάδους που περιέχουν διαλύματα τανινών φυτικής προέλευσης με αυξανόμενη πυκνότητα και τη συμπλήρωση της δέψης σε περιστρεφόμενα βαρέλια.

Τα δέρματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Corfoot φέρουν τις σφραγίδες πιστοποίησης IVN, Biokreis e.V. και ECARF.

Οι σφραγίδες πιστοποίησης και ο τακτικός έλεγχος ποιότητας εγγυώνται την άριστη ποιότητα του δέρματος και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ελέγχοντας κάθε στάδιο της επεξεργασίας του, από την αποθήκευση ως τη διαδικασία της φυτικής βαφής.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι λένε οι παιδίατροι

“Το ξυπόλυτο περπάτημα είναι το καλύτερο”

 

Αποτελεί κοινή θέση για την πλειονότητα των Ευρωπαίων παιδιάτρων ότι το καλύτερο για τα παιδιά έως δύο ετών είναι να περπατούν ξυπόλυτα. Προφανώς, αυτό δεν είναι συχνά εφικτό. Έτσι, αφού τα αγαπημένα μας ποδαράκια δεν μπορούν να είναι συνεχώς ξυπόλυτα, το αμέσως καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να φορούν   ό,τι δεν εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξή τους. Να φορούν δηλαδή παπούτσια που δεν εμποδίζουν την κίνηση για τα πόδια και τα  δαχτυλάκια τους και επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

Recommended